Çerez Politikası Aydınlatma Metni

ÇEREZ POLİTİKASI AYDINLATMA METNİ

 

Bu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla Engelsiz Eğitim Vakfı (“Enev”) tarafından, Enev tarafından yönetilen www.enev.org.tr adresindeki internet sitesini (“internet sitesi”) ziyaretiniz sırasında çerezler yoluyla otomatik olarak işlenecek kişisel verileriniz hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve ilgili mevzuata uygun bir biçimde ilgili kişi sıfatıyla sizleri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. İşbu metinde ayrıca internet sitesinde hangi amaçlarla hangi tür çerezlerin kullanıldığı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğiniz bilgileri sizlere sunulmuştur.

Bu aydınlatma metni 01.07.2021 tarihinde güncellenmiş olup, beyanın Enev tarafından kısmen veya tamamen yenilenmesi halinde yürürlük tarihi güncellenecek, internet sitemiz ve uygulamamız aracılığıyla ile ilgili kişilerin erişimine sunulacaktır. İnternet sitesi tarafından cihazınızda depolanan çerezler aracılığıyla aşağıdaki tabloda her bir çerez için ayrıca belirtilen kişisel verileriniz internet sitesinden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek amaçlarıyla, her bir çerez türü için aşağıda belirtilen hukuki dayanak ile işlenmektedir. İşlenen kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi için gerekli olanla sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde ilgili çerezin hizmetlerini sunan üçüncü kişi tedarikçilerle paylaşılmaktadır; ancak kanunen gerekli olduğu hallerde yetkili kamu kurumlarıyla da paylaşılabilir.

 Çerez Nedir ve Neden Kullanılmaktadır? 

Çerezler, internet sitesi ve uygulamayı ziyaret ettiniz sırasında tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.

Çerezleri aşağıda sayılan amaçlar ile kullanmaktayız:

Enev sitelerine ziyaretiniz sırasında gezinti ve kullanım tercihlerinizi hatırlamak (örn. görüntüleme dili, konuma özel site gösterilmesi vb.), Enev sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak ve Enev sitelerini tercihlerinize göre özelleştirmek,

Enev sitelerinin çeşitli özelliklerinin ve işlevlerinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak (örn. oturumunuzu açık tutmak, dinamik içeriği yerleştirmek vb.),

Enev sitelerinin ziyaretçiler tarafından nasıl kullanıldığı hakkında en çok tıklanan bağlantılar, en çok ziyaret edilen sayfalar, görüntülenen hata mesajı sayısı gibi şahıs özelinde olmayan genel bilgiler toplamak ve bu bilgileri analiz ederek hatalı sayfaları işler hale getirmek, sitemizi geliştirmek, tercih edilmeyen sayfaları kaldırmak veya iyileştirmek;

Çerezler üzerinden topladığımız veriler kimliğinizin belirlenmesi, şahsınız özelinde profilleme yapılması veya Site haricindeki web sitelerindeki faaliyetlerinizin takibi amacıyla kullanılmamaktadır.

Çerezler bu Politika’da belirtilen amaçlar dışında kullanılmamakta olup, tüm ilgili işlemler veri koruma mevzuatına uygun olarak yürütülmektedir. Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi için lütfen Enev Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasını okuyunuz.

  

Kullanılan Çerezler Nelerdir? 

İnternet sitesinde Google Analytics, CloudFlare, Hotjar ve Grav çerezleri kullanılmaktadır. Sunucuları yurt dışında bulunan tedarikçilerin sunucuları üzerinden işlenen çerezleri kabul etmeniz halinde, bunlar üzerinden elde edilen kişisel verileriniz açık rızanıza istinaden yurt dışına aktarılacaktır.

 

ÇEREZ

İSİM

AÇIKLAMA, SÜRE VE TERCİHLER

HUKUKİ DAYANAK

Google Analytics

_ga, _gid, _gat

Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar. Sitemiz, Google Analytics çerezleri kullanmaktadır. Söz konusu çerezler ile toplanan veriler sadece internet sitesi kullanımına ait istatistiksel anonim veri olup, ABD’de bulunan Google sunucularına aktarılmakta ve söz konusu veriler Google’ın veri koruma ilkeleri ile uyumlu olarak muhafaza edilmektedir. Google’ın analitik veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunması konusundaki ilkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz. Maksimum Tutulan Süre: 720 Gün Kullanılan Süre: 180 Gün Çerezlerin Kontrolü: 

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Açık Rıza

CloudFlare

__cfduid

Kötü niyetli ziyaretçileri tespit etmesine yardımcı olur ve meşru olmayan kullanıcıları engeller. Cloudflare'nın güvenlik özelliklerini desteklemek için gereklidir. _Cfduid çerezi, Son Kullanıcı IP adreslerini belirli değerlere sahip tek yönlü bir hash kullanarak toplar ve anonimleştirir, böylece kişisel olarak tanımlanamazlar. Maksimum Tutulan Süre: 365 Gün

Açık Rıza

Hotjar

grav-site-cb415a7

Bu çerez, müşteri ilk önce Hotjar betiği içeren bir sayfaya geldiğinde ayarlanır. Tarayıcıdaki o siteye özgü olan rastgele kullanıcı kimliğini korumak için kullanılır. Bu, aynı siteye yapılan sonraki ziyaretlerde davranışların aynı kullanıcı kimliğine atfedilmesini sağlar. Maksimum Tutulan Süre: 365 Gün

Açık Rıza

Grav

grav-site-cb415a7

Bu çerez, kullanıcının site içerisinde dolduracağı formların kullanıcı tarafından gönderildiğinden emin olmak için kullanılır. Süre: Oturum boyunca.

Açık Rıza

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim? 

İnternet sitesi üzerinde sizlere sunulan aracı kullanabilir veya tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/windows/delete-and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d

Mozilla Firefox

https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectslug=Cookies&redirectlocale=en-US

Opera

https://security.opera.com/

Safari

https://support.apple.com/tr-tr/guide/safari/sfri11471/mac

 

Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi) Olarak Haklarınız Kanun kapsamında ilgili kişi olarak, Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11’inci maddesi kapsamındaki haklarınıza dair taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe uygun olarak Enev’e iletebilirsiniz.

TR POPUP